Jaka belka i elementy zawieszenia przedniego do T4 r.91

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
Hubert
Początkujący T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 5
Model:
Auto: 70x0b
podziekowal za post: 8 razy
Kontakt:

Jaka belka i elementy zawieszenia przedniego do T4 r.91

Nieprzeczytany post autor: Hubert »

Witam wszystkich forumowiczów. Ostatnio miałem mały wypadek - wygieło i wyrwało mi wahacz dolny z przedniej belki zawieszenia. Uszkodzone przy tym zostało mocowanie wahacza w belce, tak że cała belka jest do wymiany. Posiadam T4-ke z 91r. 2,5 litra benzyna typ 70XOB silnik AAF. Stwierdziłem że najtaniej i najłatwiej będzie mi wymienić cały zespół zawieszenia przedniego - na ebay-u kosztuje około 150 - 200 €. Z tego co wyczytałem od 08.92 r. montowane były już inne belki ze zmienioną tylnią podporą skrzyni ( w moim modelu znajduje się ona na środku belki ,a w modelach po 92 po lewej stronie). I tu moje pytanie:
- Czy to jedyna różnica w budowie belki - czyli każda z przed 08.92r. z podporą skrzyni na środku belki będzie pasować niezależnie od modelu dawcy ?
- Czy inne podzespoły takje jak wahacz dolny , górny , drążki, półośki, piasta itp. będą pasować niezależnie od modelu dawcy ? (zaznaczam że chce wymienić cały zespół zawieszenia przedniego bez bawienia się w rozkręcanie go na częsci )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”