Problem z vacum 1.9TD...Może ktoś to przerabiał?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
jackies13
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Problem z vacum 1.9TD...Może ktoś to przerabiał?
Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum. Mam T4 z silnikiem 1.9 td od passata i nastepujący problem: przy wysokiej prędkości auto hamuje normalnie, natomiast przy wolnej jeździe hamulce są bardzo słabe. Były już próbowane 4 vacum pompy i każda z nich po zmierzeniu ciśnienia pracuje nieprawidłowo: Jedynie na dodaniu gazu, ciśnienie jest w porządku, natomiast na wolnych obrotach ciśnienie bardzo słabe. Czy to możliwe że to nie wina vacum pompy? Bo wtedy okazałoby się że miałem cztery uszkodzone vacum pompy....Podpowiedzcie, może ktoś juz miał podobny problem...
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Re: Problem z vacum 1.9TD...Może ktoś to przerabiał?
Sprawdź szczelność przewodów podciśnieniowych oraz funkcjonowanie zaworka zwrotnego na przewodzie podciśnieniowym
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: Problem z vacum 1.9TD...Może ktoś to przerabiał?
Podepnę się pod temat, bo poniekąd mam problem z vacum pompą. Ostatnio dzieje się u mnie tak, że po zgaszeniu silnika coś syczało przez kilkadziesiąt sekund i doszedłem do tego, że wydobywa się to syczenie na połączeniu wężyka przy vacum pompie: http://imageshack.us/photo/my-images/443/5wus.jpg/ - jak docisnąłem przewód to przestało, jak puszczałem znowu syczało - znaczy jest nieszczelność (zresztą widać, że jest tam wciśnięta jakaś gumka, w nie najlepszym stanie).
Pytanie jak zamocowany jest ten wężyk i w jaki sposób go uszczelnić? I czy jest opcja żeby taka nieszczelność wpłynęła na pracę hamulców (teraz działają dobrze) ?
Pytanie jak zamocowany jest ten wężyk i w jaki sposób go uszczelnić? I czy jest opcja żeby taka nieszczelność wpłynęła na pracę hamulców (teraz działają dobrze) ?