Blacharz bez piaskarki i obawy z porządną realizacją
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
korzenienaglowie
- Nowy T4
- 1
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: VW T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Blacharz bez piaskarki i obawy z porządną realizacją
Witam! Oddałem teczkę do blacharza i lakiernika którzy mają zająć się malowaniem całego auta, usunięciem ognisk rdzy z podszybia, reparaturkami, stopniami, klapą oraz konserwacją spodu. Z początku piaskowanie miało być tam gdzie trzeba na spodzie, według szefa ze spodem tragedii nie ma, ale słyszałem opinie, że bez piaskowania konserwacja spodu w t4 sensu nie ma żadnego.
Co powinienem zrobić, jak podejść do tematu, jak to powinno zostać porządnie zrobione?
martwi mnie tez trochę to, że ogniska rdzy są usuwane tam gdzie są, a niżej jak nie ma tragedii to to nawet nie jest ruszane by nie narobić gorzej, z początku nie tak miało być. Odnośnie braku piaskarki dowiedziałem się w momencie w którym dowiozłem felgi i taką odpowiedź dostałem by po prostu ogarnąc to gdzie indziej i dowieźć je do malowania. Szef powiedział mi też, że nie ma szans że wymalują po wszystkim auto w jeden dzień, bo to niewykonalne. Zapytałem więc o to czy możliwe że elementy będą się trochę różnić od siebie, dostałem odpowiedź że może tak być. Na początku też byłem zapewniany, że 5,6-10 lat może być już w porządku zanim ruda wyjdzie, teraz w trakcie roboty dostaję odpowiedź, że ciężko powiedzieć i martwi mnie, że wtopię siano i zaraz znowu będzie to samo..
Co sądzicie, czego mam dopilnować, o co mam pytać? Blacharz i lakiernicy z firmy wydają się rzetelni i porządni, gorzej z szefem nastawionym negatywnie do całego procesu mimo iż już 3/4 kwoty zapłacone..
Co powinienem zrobić, jak podejść do tematu, jak to powinno zostać porządnie zrobione?
martwi mnie tez trochę to, że ogniska rdzy są usuwane tam gdzie są, a niżej jak nie ma tragedii to to nawet nie jest ruszane by nie narobić gorzej, z początku nie tak miało być. Odnośnie braku piaskarki dowiedziałem się w momencie w którym dowiozłem felgi i taką odpowiedź dostałem by po prostu ogarnąc to gdzie indziej i dowieźć je do malowania. Szef powiedział mi też, że nie ma szans że wymalują po wszystkim auto w jeden dzień, bo to niewykonalne. Zapytałem więc o to czy możliwe że elementy będą się trochę różnić od siebie, dostałem odpowiedź że może tak być. Na początku też byłem zapewniany, że 5,6-10 lat może być już w porządku zanim ruda wyjdzie, teraz w trakcie roboty dostaję odpowiedź, że ciężko powiedzieć i martwi mnie, że wtopię siano i zaraz znowu będzie to samo..
Co sądzicie, czego mam dopilnować, o co mam pytać? Blacharz i lakiernicy z firmy wydają się rzetelni i porządni, gorzej z szefem nastawionym negatywnie do całego procesu mimo iż już 3/4 kwoty zapłacone..
-
slawi75td
- profil zaufany

- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: Blacharz bez piaskarki i obawy z porządną realizacją
Szef już cię ostrzegł co byś z reklamacją nie przychodził.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Sam sobie odpowiedziałeś, zły adres znalazłeś i teraz już za późno na zmiany bo nikt nie będzie ruszał roboty po kimś
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Jak nie masz w rodzinie, to tak na prawdę, każdy jest zły.
Ten zrozumie, kto raz zrobi sam.
-
korzenienaglowie
- Nowy T4
- 1
- Model:
- Auto: VW T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Jestem w szoku bo gość ma bardzo dobre opinie i odnawia rewelacyjnie klasyki, a tutaj coś mi nie gra, nie wiem, czy może to ja przesadzam czy co jest grane. Panowie co robić w tej sytuacji, w trakcie roboty?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
niebieski-n2 pisze:Jak nie masz w rodzinie, to tak na prawdę, każdy jest zły.
Pod tym się podpisuję obiema rękoma.
Odnośnie opinii w necie to nie ma co na nie patrzeć, bo papier przyjmie wszystko.
-
marekpijowczyk
- Początkujący T4
- 4
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Ja właśnie szukam dobrego blacharza, mam problem z progami niestety
-
slawi75td
- profil zaufany

- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Jak jesteś z Zachodniopomorskiego to zapraszam.