Wyciek gazu z klimy
-
darek123
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: t5 Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Wyciek gazu z klimy
Witam
Prosze o pomoc ,a mianowicie, dzisiaj nabiłem klime po wymianie chłodnicy i okazuje się ,że jest gdzieś wyciek bo ciśnienie na maszynie spada i to bardzo powoli niestety, lampą nie byliśmy wstanie namierzyc wycieku <36> i tu moja prośba, aby kazdy kto mial wyciek napisał gdzie on był ,może w ten sposób uda mi sie do czegos dojsc,z góry dziękuje za pomoc <dzięki> a dodam ,że posiadam klimatronika dwustrefowego .
Prosze o pomoc ,a mianowicie, dzisiaj nabiłem klime po wymianie chłodnicy i okazuje się ,że jest gdzieś wyciek bo ciśnienie na maszynie spada i to bardzo powoli niestety, lampą nie byliśmy wstanie namierzyc wycieku <36> i tu moja prośba, aby kazdy kto mial wyciek napisał gdzie on był ,może w ten sposób uda mi sie do czegos dojsc,z góry dziękuje za pomoc <dzięki> a dodam ,że posiadam klimatronika dwustrefowego .
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 20:00 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort
Powód: ort
-
jamulti
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan ll
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Wyciek gazu z klimy
pewien jesteś że z chłodnicy jeżeli tak to zdemontuj chłodnicę i sprawdź na ciśnienie powietrzem.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Jeżeli pomału zwiewa to może być parownik, bo tam jest małe ciśnienie gazu i tamtędy nie ucieka tak szybko jak np na węzu....
Może to też byc uszczelnienie na spręzarce.
Ale to tylko moje sugestie....
Może to też byc uszczelnienie na spręzarce.
Ale to tylko moje sugestie....
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Ale było tak, że wszystko chodziło do czasu zmiany chłodnicy - nabili - odpaliłeś klime - zwiał czynnik??
Jeżeli tak było to moje przypuszczenia są takie ze nabili za dużo gazu i coś musiało puścić, najczęściej to własnie jest parownik albo uszczelnienia na sprężarce.
A oringi nowe dawałeś przy złączach od chłodnicy??
Jeżeli tak było to moje przypuszczenia są takie ze nabili za dużo gazu i coś musiało puścić, najczęściej to własnie jest parownik albo uszczelnienia na sprężarce.
A oringi nowe dawałeś przy złączach od chłodnicy??
-
darek123
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
oringi nowe a chlodnice wymieniałem bo była nieszczelnai zostało nabite 1350 gr.
-
Kloit777
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Lift będzie ;-))
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
darek123 jak już naprawiłeś tą klimę to się podziel gdzie była ta nieszczelność :P
-
darek123
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Witam
Miałem dwie nieszczelności jedną było połączenie tylnego parownika pod autem a drugą przetarta rurka prowadząca do chłodnicy ( ta cieką) nie polecam spawać, bo się zmniejsza średnice w środku i wyskakuje błąd za małe ciśnienie i wiąże się to z tym, że panel mruga podczas uruchomienia, obecnie jestem na etapie poszukiwań takiej rurki, tylko, że wymiana zajmę się dopiero zimą. Klima na razie działa <cudzysłów> z małym defektem.
Miałem dwie nieszczelności jedną było połączenie tylnego parownika pod autem a drugą przetarta rurka prowadząca do chłodnicy ( ta cieką) nie polecam spawać, bo się zmniejsza średnice w środku i wyskakuje błąd za małe ciśnienie i wiąże się to z tym, że panel mruga podczas uruchomienia, obecnie jestem na etapie poszukiwań takiej rurki, tylko, że wymiana zajmę się dopiero zimą. Klima na razie działa <cudzysłów> z małym defektem.