Witajcie
Mam pytanko , może ktoś się orientuje a może nie. Dałoby rade dorobić takie dekle jak mają te felgi zakrywające śruby ??
http://cgi.ebay.pl/FELGEN-16-ZOLL-5x118 ... 4aa93e62e6
Samemu pewnie by się to dorobiło , z zywicy i szpachli ale czy kazdy dekielek wyszedł by idealnie tak samo przy robieniu to pierwszy raz to nie wiem.
Może są jakies firmy co by takie dorobiły pod warunkiem ze nie bedą te dekielki przewyzszały wartość samych felg. Dorobienie z blachy płaskich raczej odpadałoby...
Dokupić takie to raczej chyba niemożliwy wyczyn...
A konkretniej brakuje dekielków takich jak powyzej do tych felg:
http://allegro.pl/felgi-15-4x98-fiat-du ... 66790.html
A moze ktoś na same dekielki takie podobne gdzies trafił kiedys i wie gdzie.. , są dośc specyficzne bo z tego co widze przykręcane na śruby imbusowe fabrycznie.
Dorobienie dekli do alufelg
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Dorobienie dekli do alufelg
W oryginale on jest plastykowy. Tak mi kobieta powiedziała jak dzwoniłem do przedstawiciela.
Dzwonilem do przedstawiciela na polske tych felg i mogą sprowadzic takie dekielki. Koszt sztuki to 50zł netto + koszt przesyłki do nich z niemiec 15 euro. Do tego koszt wysyłki pózniej do mnie jeszcze. Razem wyjdzie gdzie koło 300zł za komplet brutto.... Jeszcze mozna przezyc , ale ta wysylkę do nich by sobie juz darowali :/. Albo odrazu w koszt dekla powinni wrzucic :/. Nic bedzie trzeba zbierac powoli kase na nie...
Dzwonilem do przedstawiciela na polske tych felg i mogą sprowadzic takie dekielki. Koszt sztuki to 50zł netto + koszt przesyłki do nich z niemiec 15 euro. Do tego koszt wysyłki pózniej do mnie jeszcze. Razem wyjdzie gdzie koło 300zł za komplet brutto.... Jeszcze mozna przezyc , ale ta wysylkę do nich by sobie juz darowali :/. Albo odrazu w koszt dekla powinni wrzucic :/. Nic bedzie trzeba zbierac powoli kase na nie...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Dorobienie dekli do alufelg
Temat powraca... Chcialem wkońcu zamówić sobie te nieszczesne dekielki do alufelg i co... Około dwóch miesiecy temu dzwoniłem do firmy borbetpolska i nie było problemu ze sciągnięciem takich dekielków. Ale teraz problem powstał znów poniewaz po tej firmie slad zaginął... i w necie ich strona jest nie aktuwna i nr tel nie odpowiadają. Wnioskuje ze jak to bywa z firmami w PL zamknęła się i juz. Teraz znów nigdzie w necie nie moge znalesc przedstawiciela Borbeta , są jakies hurtownie sprzedajace te felgi ale dekielków oni nie sprzedają i nie sciągają , tylko felgi. Firmy dorabiające dekielki nie za bardzo chcą takie dotabiac bo są to profilowane dekle a oni płaskie mogą tylko. Płaskie to ja sam sobie bym mógł dorobic w garazu bez niczyjej pomocy...
Gdybym miał choć jeden dekielek bym sobie zrobił forme i nawet z zywicy dorobił jakies , tak na sztuke aby wyglądaly podobnie do oryginałów.. ale tak to nie ma jak nawet.. jedynie rzezba na feldze pozostaje...
Jakby ktoś gdzies trafil przez przyadek na przedstawiciela Borbet to prosiłbym aby podrzucił tu link lub gdzie taka firma się miesci jak gdzies na trasie rzuci mu się w oczy szyld takie firmy. Z góry dzięki :)
Gdybym miał choć jeden dekielek bym sobie zrobił forme i nawet z zywicy dorobił jakies , tak na sztuke aby wyglądaly podobnie do oryginałów.. ale tak to nie ma jak nawet.. jedynie rzezba na feldze pozostaje...
Jakby ktoś gdzies trafil przez przyadek na przedstawiciela Borbet to prosiłbym aby podrzucił tu link lub gdzie taka firma się miesci jak gdzies na trasie rzuci mu się w oczy szyld takie firmy. Z góry dzięki :)