Brak sterowania lusterek po wymianie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
danyv7
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Brak sterowania lusterek po wymianie
witam,
Jestem nowy na tym forum, mam problem ze sterowaniem lusterek elektrycznych e t4 2,5 tdi 2001, a mianowicie zbiłem lewe lusterko zew. podgrzewane i sterowane elektrycznie, kupiłem zamiennik zamontowałem i o dziwo nie działa sterowanie ani lewego, ani prawego. Podstawowe bezpieczniki sprawdziłem są dobre, nie wiem gdzie tkwi usterka.
Z góry dziękuje za pomoc.
Jestem nowy na tym forum, mam problem ze sterowaniem lusterek elektrycznych e t4 2,5 tdi 2001, a mianowicie zbiłem lewe lusterko zew. podgrzewane i sterowane elektrycznie, kupiłem zamiennik zamontowałem i o dziwo nie działa sterowanie ani lewego, ani prawego. Podstawowe bezpieczniki sprawdziłem są dobre, nie wiem gdzie tkwi usterka.
Z góry dziękuje za pomoc.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: Brak sterowania lusterek po wymianie
jeśli nie działają oba to nie masz + lub -
rozmontuj jeszcze raz i sprawdź, czy wszystko dobrze podłączyłeś
po drugie ; po otworzeniu drzwi kierowcy masz w drzwiach gumowe przejście tam się lubią kabelki łamać , zwłaszcza przy takich niskich temperaturach ....
ps.jaki zamiennik kupiłeś ? podgrzewane +sterowanie ? czy tylko sterowane elektrycznie?
rozmontuj jeszcze raz i sprawdź, czy wszystko dobrze podłączyłeś
po drugie ; po otworzeniu drzwi kierowcy masz w drzwiach gumowe przejście tam się lubią kabelki łamać , zwłaszcza przy takich niskich temperaturach ....
ps.jaki zamiennik kupiłeś ? podgrzewane +sterowanie ? czy tylko sterowane elektrycznie?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 9:52 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort. i literówki
Powód: ort. i literówki
-
danyv7
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
witam
gumę w drzwiach sprawdzałem, lusterko kupiłem sterowanie+ podgrzewanie, podgrzewanie sprawdzałem działa, ale to jest na innej kostce.
Podejrzewam sterownik, ale od czego mógł się zepsuć od wyjęcia i podłączenia nowej kostki dziwne ?
gumę w drzwiach sprawdzałem, lusterko kupiłem sterowanie+ podgrzewanie, podgrzewanie sprawdzałem działa, ale to jest na innej kostce.
Podejrzewam sterownik, ale od czego mógł się zepsuć od wyjęcia i podłączenia nowej kostki dziwne ?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
danyv7 pisze:witam
mimo ze na innej kostce to jedno zasilanie , moze VAG-iem trzeba uruchomić ?
moze sprawdz na starym lusterku czy działa
sprawdz jeszcze raz bezpieczniki
moze to jeszcze pomoże
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=231
-
danyv7
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dziękuje wszystkim za pomoc, problem rozwiązany powodem był złamany kabel w izolacji.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
danyv7 pisze:Dziękuje wszystkim za pomoc, problem rozwiązany powodem był złamany kabel w izolacji.
dokładniej proszę