kierownica skrzypi

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
Kadela69
Forumowicz T4

Answers: 0
8
Last active: -
Tematy: 12
Model:
Auto: multivan
Kontakt:

kierownica skrzypi

Nieprzeczytany post autor: Kadela69 »

witam mam problem z kierownicą.ciężko chodzi i skrzypi podczas skręcania.pierwsze co odkręciłem kierownice i wieloklin,mi sie cofnął do tyłu,kierownica na tym plastiku z tyłu już rowek wyrzeźbiła.musiałem ją zakładać w 2 osoby bo jedna musiała wieloklin na krzyżaku pociskać do przodu żebym ja mógł nakrętke załapać.czemu tak sie dzieje że ten wieloklin mi wpada w kolumne?tam jest jakieś łożysko(już wyrobione)czyby to łożysko ma trzymać ten wałek z wieloklinem?jak ktoś już to przerabiał to bym prosił o pomoc,żeby sobie oszczędzić kombinacji.pozdro
Adampio
Mistrz T4

10
Tematy: 84
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Re: kierownica skrzypi

Nieprzeczytany post autor: Adampio »

Albo masz jakaś very customową teczkę albo nie potrafisz jasno opisywać problemu, bo na nic nie kapuję a kierowcę zdejmowałem i zakładałem jednoosobowa już wiele razy <bezradny>
Kadela69
Forumowicz T4

8
Model:
Kontakt:

Po prostu gdy zdejme kierownice to ten wałek mi ucieka w głąb i koniec wieloklinu jest równy wtedy z tym plastikiem. Drugi musi pomoc i od spodu docisnąć na krzyzaku ten wałek w moją strone dopiero wtedy na gwint moge załapać. Gdy dokręce to kierownica skrzypi, bo wałek ją ciągnie w tył i wtedy kierownica trze o ten plastik pod nią. Nie wiem jak to lepiej opisać.
Adampio
Mistrz T4

10
Tematy: 84
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Adampio »

Uwielbiam zaimki :)

Wstawiam Ci schemat "kierowniczy" z 1995, może coś Ci pomoże, a jak nie to pokaż na nim "ten wałek" i "ten plastik"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kadela69
Forumowicz T4

8
Model:
Kontakt:

wałek numer 1 cały ucieka w głąb i kierownica obciera o ten plastik od kierunkowskazu,i jak dokręce kierownice do niego to mi ją ciągnie całą w głąb i bbciera o ten plastik i skrzypi.zastanawia mnie czy tak powinno sie dziać?i nie moge sie u mnie doszukać numeru 4,bo mam tylko sprężyne i podkładke pod kierownicą a elementu numer 4 najwidoczniej brakuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”