mariuszgim - o obciążenie mi chodziło. Z resztą mniejsza z tym ,ważne że hamuje i wszystko sprawnemariuszgim pisze:A co to za różnica?notri pisze:
Ty natomiast masz kanapę i butlę z gazem więc u Ciebie to inna historia i tu akurat bym się z Tobą zgodził że niepotrzebny
U ciebie korektor i paka pusta - hamuje prawie sam przód.
U chemika kanapa i butla z gazem oraz brak korektora - tył hamuje jak przód.
Usunięcie korektora siły hamowania
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: Usunięcie korektora siły hamowania
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Dziś byłem u poprzedniego właściciela o Kartę pojazdu, bo bez niej nie chcą mi zarejestrować auta. Mówi że zgubił i nie będzie płacił 75zł za nową. Ech nie wdawałem się w dyskusje bo uznałem że ...... W każdym bądź razie powiedział że mam odłączony korektor hamowania, bo jak wracał z nad morza przestał mu przód hamować czy coś tam i jest zrobione na krótko. W środę będę pod autem i obczaję jak to wygląda. Ten wiejski tuning z tego auta zaczyna mnie powoli przerastać. No nic w każdym bądź razie ABS-u nie mam a czy tył mnie wyprzedza, tego jeszcze nie udało mi się przetestować.
Widzę że tak do końca to nikt tak naprawdę nie wie czy on jest tam naprawdę potrzebny. Szkoda mi wydawać 500zł na nowy. Kupując używkę nigdy nie wiesz czy trafisz na działającą czy taką samą :( Bezpieczeństwo przedewszystkim.
Widzę że tak do końca to nikt tak naprawdę nie wie czy on jest tam naprawdę potrzebny. Szkoda mi wydawać 500zł na nowy. Kupując używkę nigdy nie wiesz czy trafisz na działającą czy taką samą :( Bezpieczeństwo przedewszystkim.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ja mam jeden w rezerwie ale musiałbym go podrzucić do mojego mechanika co mi sprawdził i zrobił przy moim i naprawił jak będzie potrzeba - koszt 30 zł (tyle zapłaciłem przy naprawie mojego) plus 50 zeta za korektor bo tyle dałem - jak jesteś zainteresowany.
Czy potrzebny czy nie - zdania są różne. Ja rozmawiałem z diagnostą z okręgówki bo u nich robię przeglądy i powiedział wprost że w multivanie nie jest potrzebny z racji stałego obciążenia na tylną oś, w moim (holenderka) jeśli go zdemontuję na stałe nie podbije przeglądu
Czy potrzebny czy nie - zdania są różne. Ja rozmawiałem z diagnostą z okręgówki bo u nich robię przeglądy i powiedział wprost że w multivanie nie jest potrzebny z racji stałego obciążenia na tylną oś, w moim (holenderka) jeśli go zdemontuję na stałe nie podbije przeglądu
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
a jak nikogo nie wieziesz multi to nie jest obciążony.
No jak naprawisz to się odezwij do mnie :) W środę nurkuje pod auto i sprawdzę co i jak a w którym miejscu on jest może mojego też da się naprawić.
Czy korektor działa tylko na tylne hamulce czy przednie też są podpięte?
No jak naprawisz to się odezwij do mnie :) W środę nurkuje pod auto i sprawdzę co i jak a w którym miejscu on jest może mojego też da się naprawić.
Czy korektor działa tylko na tylne hamulce czy przednie też są podpięte?
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
tylnetysszek pisze:Czy korektor działa tylko na tylne hamulce czy przednie też są podpięte?
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
No to jakieś głupoty mi gadał ten poprzedni właściciel. Coś mówił, że tylko tył mu hamował albo tył mu nie hamował i mało co się nie zabił. Z resztą wracał z wakacji to było sucho.
Hmmm a jak sprawdzić czy działa?
Hmmm a jak sprawdzić czy działa?
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Korektor działa jak obciążysz auto na tyle. Ja np. dwa lata temu woziłem warzywa , owoce itp. i ten korektor pracował , a od dwóch lat nie mam warzywniaka i korektor jest bardzo słabiutki bo nie ma obciążenia.
Poczytaj tutaj , może coś pomoże ;)
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=1872
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Korektor działa nawet jak nie jest obciążony. A dokładniej - podczas hamowania na pustym aucie siła wychodziła na komputerze na stacji diagnostycznej wynosiła ok. 2.7 ale jak diagnosta stanął na zderzaku i dociążał to było widać na wykresie że wzrasta nawet do 4.7.Patrick pisze:Korektor działa jak obciążysz auto na tyle. Ja np. dwa lata temu woziłem warzywa , owoce itp. i ten korektor pracował , a od dwóch lat nie mam warzywniaka i korektor jest bardzo słabiutki bo nie ma obciążenia.
Siła hamowania tylnych hamulców wzrasta w zależności od ciężaru załadunku jaki masz na pace. Jak masz pusto słabo działa. To czy masz sprawny czy nie sprawdzisz na stacji diagnostycznej - ja nic nie zapłaciłem a byłem 4 razy z tym korektorem sprawdzać
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Muszę coś wymodzić, bo dziś mrozkiem w nocy zawitało a rano były drogi lekko oblodzone.
Z ciekawości sprawdziłem hamulce no i z tyłu się zablokowały. Przednie nie. Tak więc na zakręcie było by nie ciekawie. Że busomobil wozi moje dzieci musi być sprawnie.
Na chwile obecną będę zamawiał te dławiki co były gdzieś tu opisane. Muszę się tylko rozejrzeć za takimi żeby nie było dużo rzeźby;)
Z ciekawości sprawdziłem hamulce no i z tyłu się zablokowały. Przednie nie. Tak więc na zakręcie było by nie ciekawie. Że busomobil wozi moje dzieci musi być sprawnie.
Na chwile obecną będę zamawiał te dławiki co były gdzieś tu opisane. Muszę się tylko rozejrzeć za takimi żeby nie było dużo rzeźby;)