Jak przerejestrować na campera...
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Re: Jak przerejestrować na campera...
Pisząc, że osobiście bym zostawił na jako ciężarowy, miałem na myśli, że mam ciężarowe auto z silnikiem AXG i jeżdżenie tym 80km\h byłoby zbrodnią <38> , zresztą nie ważne, mną się nie sugeruj.
Zauważ jeszcze taką kwestię jak winiety, np. Węgry, Litwa - na minus w przypadku ciężarowego (a już na Węgrzech z przyczepą to potrójnie)
Zauważ jeszcze taką kwestię jak winiety, np. Węgry, Litwa - na minus w przypadku ciężarowego (a już na Węgrzech z przyczepą to potrójnie)
-
Leska
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Pomyśl czy ciężarówki pow. 3,5 t, które posiadają łózko do spania (nowe modele już nawet dwa łóżka) można także nazwać kamperem czy dalej jest to samochód ciężarowy. Przerejestrowanie transportera na specjalny( kamper) to jest jednak kłopot- wydatki i masa formalności.Tonieja pisze:....... Chcę ostateczną decyzję podjąć po zlocie kwietniowym w masywie Śnieżnika, na który zamierzam przyjechać swoją cieżarówką transportującą meble campingowe. Z góry dziękuję. <england>
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
OK Leska, ale czy ciężarówka, której paka jest zaadaptowana w całości kempingowo, a nie ma nawet kawałka przestrzeni towarowej jest nadal ciężarówką? Pytam, ponieważ nie wiem, jak na takie coś reaguje policja w Polsce i innych krajach, jak patrzą na to przy przeglądzie itp. Chce wiedzieć, na co mam być przygotowany eksploatując w ten sposób ciężarówkę, dlatego pytam osoby zorientowane w temacie lub eksploatujące pojazd niespecjalny jako kempingowy.
-
Leska
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Chyba nikt Ci tu nie udzieli odpowiedzi na to pytanie. To co piszemy tu wyżej to tylko nasze zdanie. Jednak musisz zwrócić się z pytaniem do firmy, która posiada odpowiednie uprawnienia PKD co możesz wykonać we własnym zakresie.Tonieja pisze:OK Leska, ale czy ciężarówka, której paka jest zaadaptowana w całości kempingowo, a nie ma nawet kawałka przestrzeni towarowej jest nadal ciężarówką? Pytam, ponieważ nie wiem, jak na takie coś reaguje policja w Polsce i innych krajach, jak patrzą na to przy przeglądzie itp. Chce wiedzieć, na co mam być przygotowany eksploatując w ten sposób ciężarówkę, dlatego pytam osoby zorientowane w temacie lub eksploatujące pojazd niespecjalny jako kempingowy.
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Eee tam, chyba jednak ktoś w końcu odpowie. Przecież zapytałem w dziale " t4 camper" ;)
-
4mario
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Karetka
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Montaż dodatkowych foteli( koniecznie z rachunkiem firmy posiadającej odpowiedni wpis PKD do zmian w konstrukcji) robisz przegląd na OSKP i masz na 5 osób. Oczywiście jak sobie wstawisz wersalkę potem, to nikomu nic do tego, wolno łóżko przewozić swoim autem :-)
Nie wiem skąd jesteś, ale czasem lepiej to uzgodnić z diagnostą, który zrobi wpis, żeby nie robił problemów.
Nie wiem skąd jesteś, ale czasem lepiej to uzgodnić z diagnostą, który zrobi wpis, żeby nie robił problemów.