Budowa Campera do podstaw VW T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
matfer
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: VW T4 Camper
- Kontakt:
Budowa Campera do podstaw VW T4
Witam! Pod koniec 2012 roku rozpocząłem budowę własnego Campera z VW T4 wersja podwyższana.
Budowa trwa, trwa i trwa...w między czasie użytkuje to auto. Mam już podłogę, sufit, łóżka, kuchnię, webasto i inne...
Auto buduję według własnych potrzeb i różni się od klasycznych westfali czy californi. Auto jest mi potrzebne na zimowe wyjazdy więc przystosowane pod sezon zimowy. Myślę, że niektóre moje rozwiązania mogą być przydatne dla innych użytkowników.
Wrzucam link do fotek:
https://picasaweb.google.com/1078113864 ... directlink
Budowa trwa, trwa i trwa...w między czasie użytkuje to auto. Mam już podłogę, sufit, łóżka, kuchnię, webasto i inne...
Auto buduję według własnych potrzeb i różni się od klasycznych westfali czy californi. Auto jest mi potrzebne na zimowe wyjazdy więc przystosowane pod sezon zimowy. Myślę, że niektóre moje rozwiązania mogą być przydatne dla innych użytkowników.
Wrzucam link do fotek:
https://picasaweb.google.com/1078113864 ... directlink
-
PiratBolsman
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: A6
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Budowa Campera do podstaw VW T4
Moim zdaniem powinieneś wstawić jakąś zasłonkę/blachę przy kuchence od strony fotela kierowcy bo będzie cały pochlapany albo się zapali.... <56>
-
matfer
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Auto: VW T4 Camper
- Kontakt:
Z początku też tak myślałem ale po miesięcznej zimowej wyprawie wyszło, że jest ok. Kuchenka chodziła bez przerwy i nie było problemów a fotel czysty mimo smażenia ;)
-
Alcasar
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 03
- podziekowal za post: 10 razy
- Kontakt:
Hej!
Jakiej wełny, w które miejsca używałeś? Co jeszcze do wygłuszenia i ocieplenia np drzwi, przedział silnika? -maty bitumiczne? pianka?- warto podobno pod właściwe ocieplenie dać piankę akustyczną najlepiej z warstwą folii alu. Ja jestem w trakcie wygłusznia komory silnika- maty bitumiczne z folia aluminiową od spodu maski, nadkola i drzwi- na razie wyklejone pianką samoprzyleepną GMS. Zastanawiam się nad wygluszeniem grodzi silnika i dołożeniem czegoś pod dywan w kabinie i na podłogę z tyłu.
Jakiej wełny, w które miejsca używałeś? Co jeszcze do wygłuszenia i ocieplenia np drzwi, przedział silnika? -maty bitumiczne? pianka?- warto podobno pod właściwe ocieplenie dać piankę akustyczną najlepiej z warstwą folii alu. Ja jestem w trakcie wygłusznia komory silnika- maty bitumiczne z folia aluminiową od spodu maski, nadkola i drzwi- na razie wyklejone pianką samoprzyleepną GMS. Zastanawiam się nad wygluszeniem grodzi silnika i dołożeniem czegoś pod dywan w kabinie i na podłogę z tyłu.
-
lukasz.my
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 37
- Model:
- Auto: Caravella
- Opis: olesno - opolskie
- Kontakt:
Cześć kolego, Fajny pomysł z samochodzikiem. Jeszcze spanie do góry zrób. Skąd masz taki fajny zlew z palnikami. Potrzebuję coś takiego kupić w dobrych pieniążkach. Daj znać pozdrawiam
-
duzutki
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Możesz coś takiego zaadoptować ze starej przyczepy campingowej.lukasz.my pisze:Cześć kolego, Fajny pomysł z samochodzikiem. Jeszcze spanie do góry zrób. Skąd masz taki fajny zlew z palnikami. Potrzebuję coś takiego kupić w dobrych pieniążkach. Daj znać pozdrawiam
Sporo elementów można za parę drobnych wydłubać ze starego campingu <good>
-
lukasz.my
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 37
- Model:
- Auto: Caravella
- Opis: olesno - opolskie
- Kontakt:
duzutki pisze:Możesz coś takiego zaadoptować ze starej przyczepy campingowej.lukasz.my pisze:Cześć kolego, Fajny pomysł z samochodzikiem. Jeszcze spanie do góry zrób. Skąd masz taki fajny zlew z palnikami. Potrzebuję coś takiego kupić w dobrych pieniążkach. Daj znać pozdrawiam
Sporo elementów można za parę drobnych wydłubać ze starego campingu <good>
Kolego a masz do czegoś takiego dostęp??
-
duzutki
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Musiałbym podjechać na szrot z campingami i się dowiedzieć.
Postaram się to załatwić w sobote.
Problem jest taki, że mieszkam w anglii i tylko wysyłka, albo będę z polsce dopiero w lipcu.
Odezwę się jak dowiem się ile coś takiego kosztuje.
Napisz tylko jaki przybliżony rozmiar Cię interesuje <good>
Postaram się to załatwić w sobote.
Problem jest taki, że mieszkam w anglii i tylko wysyłka, albo będę z polsce dopiero w lipcu.
Odezwę się jak dowiem się ile coś takiego kosztuje.
Napisz tylko jaki przybliżony rozmiar Cię interesuje <good>