CB radio do T4 ?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
coco
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
CB radio do T4 ?
Mam dylemat ! Kupiłem cb marki "stabo 3001" jest to president nastepca Johny II na rynek niemiecki w komplecie z anteną FC-4 DV.
i teraz mam pytanie: w tej cenie dostałbym Presidenta TOMMY ASC z antena Hustler IC 100 i co wybrać ?
Który wybór jest Waszym zdaniem lepszy?
W tej chwili za Presidentem przemawia okres gwarancji -5 lat natomiast za stabo to tylko 2 lata.
Kupiłem "stabo"ale zastanawiam się nad wymianą na Tommy.
i teraz mam pytanie: w tej cenie dostałbym Presidenta TOMMY ASC z antena Hustler IC 100 i co wybrać ?
Który wybór jest Waszym zdaniem lepszy?
W tej chwili za Presidentem przemawia okres gwarancji -5 lat natomiast za stabo to tylko 2 lata.
Kupiłem "stabo"ale zastanawiam się nad wymianą na Tommy.
-
CD38
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: był MIXT
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: CB radio do T4 ?
Jeśli jest to odpowiednik Johnego to weż to , Tommy to najsłabszy model prezydenta
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: juz nie t4 :(
- Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
jest odpowiednikiem UNIDEN-a 520CD38 pisze:Jeśli jest to odpowiednik Johnego to weż to , Tommy to najsłabszy model prezydenta
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Rozkręcaliśmy takie radyjko z kolegą i w środku wszystko jest oznaczone jako UNIDEN , czyli tak jak w Presidencie , więc doszliśmy do wniosku ze to wszystko to jedno i to samo tylko nazwą sie rozni.
Tommy nie bierz ,lepszy jest ten co kupiłes , nawet zmiana na presidenta johnny bylaby zmianą tylko nazwy z tego wynika co zauwazylismy z kumplem.
Ja mam przykładowo Presidenta Wilsona i nie polecam go , zbyt czułe to radio jest , trzeba mocno go skręcic aby wyciąc wszystkie szumy...
Tommy nie bierz ,lepszy jest ten co kupiłes , nawet zmiana na presidenta johnny bylaby zmianą tylko nazwy z tego wynika co zauwazylismy z kumplem.
Ja mam przykładowo Presidenta Wilsona i nie polecam go , zbyt czułe to radio jest , trzeba mocno go skręcic aby wyciąc wszystkie szumy...
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Ja mam Unidena 520xl i Presidenta JOHNNY III .PRESIDENT super ,Uniden klapa i kiepskie wykonanie
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
na temat radyjka cb powiem tyle : bawiłem sie tym tyle ze miałem roznosci mobilne i stacjonarne najwieksza radosc i mało problemów było z presidentem i z midlantem alanem 87 itp
najdalsze potwierdzone łacznosci miałem z portugalia z presidenta hr 2510 a z mobilem to rozmawiałem żory moja stacja mobil gdańsk z presidenta jacksona
jesli ktos by miał wyswietlacz z czestotliwosciami i potrzebował by pomocy z okresleniem kanału słuze pomoca bo mam rozpisane czestotliwosci jakie odpowiadaja kanałom
a jesli chodzi o nasłuch krótkofalarski to mozna sobie samemu zrobic antenke na autko naprawde skuteczna :)
najdalsze potwierdzone łacznosci miałem z portugalia z presidenta hr 2510 a z mobilem to rozmawiałem żory moja stacja mobil gdańsk z presidenta jacksona
jesli ktos by miał wyswietlacz z czestotliwosciami i potrzebował by pomocy z okresleniem kanału słuze pomoca bo mam rozpisane czestotliwosci jakie odpowiadaja kanałom
a jesli chodzi o nasłuch krótkofalarski to mozna sobie samemu zrobic antenke na autko naprawde skuteczna :)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chmielik, z tego co wiem to Uniden robi dla presidenta te modele , może ciut lepiej obudowy wykonane są bo tego president wymaga. Wnętrze jak sie rozbierze te radia są takie samei w presidencie siedzi Uniden ;). Przynajmniej u nas w Sprinterze do którego kupiony został Harry II , po rozkręceniu aby do montazu w podsufitce w aucie zrobić brzydkie otwory w obudowie w środku siedzi Uniden i na kazdym podzespole pisze uniden :). A radio kupione bezpośrednio w Częstochowie u przedstawiciela więc mowy nie ma o jakimś składaku.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Sterciu tak zgodzę się z tobą ale kiedyś tak było...... od paru lat w Polsce nie wolno używać Unidena i nie jest to to samo radio co kiedyś tylko nazwa została a w środku made in china , wszystko jest wykonane fatalnie ,cały czas się psuje a gruszka to mi się z 5 razy urwała .Jeżdziłem na nim rok i po prostu myślałem że mnie szlag trafi , i kupiłem JOHNNY III mam 1,5 roku i wszystko gra nic się nie urywa wszystko działa jak powinno. Owszem można kupić i w sklepach i na allegro Unidena ale to chinol nie polecamSterciu pisze:chmielik, z tego co wiem to Uniden robi dla presidenta te modele , może ciut lepiej obudowy wykonane są bo tego president wymaga. Wnętrze jak sie rozbierze te radia są takie samei w presidencie siedzi Uniden ;). Przynajmniej u nas w Sprinterze do którego kupiony został Harry II , po rozkręceniu aby do montazu w podsufitce w aucie zrobić brzydkie otwory w obudowie w środku siedzi Uniden i na kazdym podzespole pisze uniden :). A radio kupione bezpośrednio w Częstochowie u przedstawiciela więc mowy nie ma o jakimś składaku.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ja mam unidena 520xl i nie narzekam :D
I do tego 2 radyjka REALISTIC przywiezione ze stanów i to jest niebo a ziemia gdy się porówna to co jest w środku z unidenem :D
I do tego 2 radyjka REALISTIC przywiezione ze stanów i to jest niebo a ziemia gdy się porówna to co jest w środku z unidenem :D
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 21:09 przez Probe041, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Miałem jakiś model radia Realistic , ale bylo uszkodzone od momentu jak je kupiłem i sprzedałem na allegro za 50zł je jeszcze kiedys po paru latach jak lezalo w szafie :D. Kupilem za 100zł jak dobrze pamietam w 1998 roku je i wsumie tylko na nasłuchu byłem i ściągałem wszystko , ale nadawać jak nadawałem nikt mnie nie słyszal....
Ze wszystkich radii jakie mialem to tylko jedno jest ware pochwały w/g mnie (a troche ich miałem), Stary Herbert I , Herberta II tez mam ale juz to nie to samo.
A radia made in phillipines jeszcze cos sobą reprezentowały , a nie to co teraz te made in p.r.c. (czyli made in china) ;)
Ze wszystkich radii jakie mialem to tylko jedno jest ware pochwały w/g mnie (a troche ich miałem), Stary Herbert I , Herberta II tez mam ale juz to nie to samo.
A radia made in phillipines jeszcze cos sobą reprezentowały , a nie to co teraz te made in p.r.c. (czyli made in china) ;)
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
końcówa mocy mogła byc spalona skoro nikt cie nie slyszałSterciu pisze:Miałem jakiś model radia Realistic , ale bylo uszkodzone od momentu jak je kupiłem i sprzedałem na allegro za 50zł je jeszcze kiedys po paru latach jak lezalo w szafie :D. Kupilem za 100zł jak dobrze pamietam w 1998 roku je i wsumie tylko na nasłuchu byłem i ściągałem wszystko , ale nadawać jak nadawałem nikt mnie nie słyszal....
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
wymieniana była dwa razy i nic to nie pomogło , dlatego poszło w kąt , a po paru latach poszło na allegro i bylo na skrzynkę piwa przynajmniej :Dnajbi pisze:końcówa mocy mogła byc spalona skoro nikt cie nie slyszałSterciu pisze:Miałem jakiś model radia Realistic , ale bylo uszkodzone od momentu jak je kupiłem i sprzedałem na allegro za 50zł je jeszcze kiedys po paru latach jak lezalo w szafie :D. Kupilem za 100zł jak dobrze pamietam w 1998 roku je i wsumie tylko na nasłuchu byłem i ściągałem wszystko , ale nadawać jak nadawałem nikt mnie nie słyszal....
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Odświeżam temat. Potrzebuję kupić CB radio z antenom(jakieś możliwe) W rozsądnych pieniądzach. Na allegro jest tego sporo, ale nie wiem co kupić, żeby było OK. Jakby ktoś byłby tak miły i miał chwilę czasu, żeby poszukać czegoś sensownego i wstawił linka byłbym wdzięczny. W końcu nie pojadę na zlot głuchy.
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
To zależy co masz na mysli pisząc w rozsądnych pieniądzach. Mogę ci polecić zestaw presidenta osobiście mam model tommy 3-ke antena chyba model ml-145 president, koszt powiedzmy przeciętny a efekt bardzo zadawalający, porównując wcześniejszą 510xl z krótką antena.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A ile trzeba przeznaczyć na to? W 300 się coś kupi, czy trzeba szykować większą gotówkę?
-
leszekgd
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- Opis: SCANIA pl.o /gdańsk
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
z tego wszystkiego najważniejsza jest antena a radyjko żeby było poręczne i łatwe w obsłudze . więc radze skupić się na antenie my w aucie potrzebujemy zasięg do 15 km . a i montaż anteny to jest bardzo ważne
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W tym temacie, jestem kompletnie zielony. Jakieś konkrety? Bo nic mi to nie mówi. Da się w 300zł zmieścić czy nie za bardzo? Jakie ma być mocowanie anteny? Lepsza długa czy krótka? I ew. jakiś link? Bardzo bym prosił.
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
antena zdecydownanie długa, za 300 zł można kupic zestaw ale żebyć był w pełni zadowolony radze dołożyc pare złoty i kupić też lepsze radio np president tommy bardzo proste w obsłudze z funkcją automatycznego wyciszania szumów.
-
leszekgd
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- Opis: SCANIA pl.o /gdańsk
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
raadeckii ma racje antena im dłuższa tym ma lepszy zasięg a tak szczerze na trasie ile potrzebujesz zasięgu mi sie wydaje że 15km to wypas ale na taczkach to się nie sprawdza sam mam 0.5 m antene i jestem bardzo nie zadowolony bo chacze w centrach anteną
-
WALDI123
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
powiem ci tak nie ma co oszczędzać przy zakupie zestawu CB ale też nie ma co szaleć na przykład taki zestaw jak
http://www.ceneo.pl/1142481
http://www.skapiec.pl/site/cat/74/comp/244702
http://www.ceneo.pl/1142481
http://www.skapiec.pl/site/cat/74/comp/244702
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
a ja dostałem w prezencie ( nie miałem wpływu na wybór - poza długością anteny ) midlanda alana 48+ z anteną sirio 145 na magnesie i zupełnie to wystarcza do zwykłego użytku
z taką anteną słyszę z około 10km bez żadnego ustawiania, jedyną wadą jego są rozmiary 180x50x150 mm
taki zestaw kupisz za maks 400zł
http://www.nokaut.pl/cb-radia/cb-radio- ... -plus.html
http://www.ceneo.pl/1158625
a jak jadę do marketu to i tak antenę ściągam, zresztą w wa-wie w dzień to praktycznie nie da się CB używać bo jest taki chaos, że i tak się niczego nie dowiesz
z taką anteną słyszę z około 10km bez żadnego ustawiania, jedyną wadą jego są rozmiary 180x50x150 mm
taki zestaw kupisz za maks 400zł
http://www.nokaut.pl/cb-radia/cb-radio- ... -plus.html
http://www.ceneo.pl/1158625
a jak jadę do marketu to i tak antenę ściągam, zresztą w wa-wie w dzień to praktycznie nie da się CB używać bo jest taki chaos, że i tak się niczego nie dowiesz
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A co powiecie na takie CB "Midland Alan 199A AM" Jest teraz w promocji w media ekspercie, a przynajmniej wiem, że do takich sklepów transport jest ostrożny.
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
ja nie polecam długiego bata jak ktoś szybko gania po autobahnach, mam sirio ml 145 i przy dużych prędkosciach wygina sie strasznie skracając zasięg i jakosc odbioru, polecam raczej jakąś krótką sztywną, stawiajac na dach T4 i tak bedzie wysoko pracowałaraadeckii pisze:antena zdecydownanie długa
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Właśnie mi zależy na jakiejś krótkiej, Bo samo t4 ma prawie 2m. A nie będzie mi się chciało przy niższych mostach zatrzymywać się i ściągać antenę.
-
WALDI123
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
mi tam nie przeszkadza moja antenka ma 208 cm i nie składam jej nigdy <38> <38> <38>
taki bacik
http://www.e-radia.pl/p/pl/39/antena+cb+texas.html
taki bacik
http://www.e-radia.pl/p/pl/39/antena+cb+texas.html
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Zarejestruj się i uderz tutaj ;)
http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?t= ... 143114dfdc
http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?t= ... 143114dfdc
-
pt47
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan syncro
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Czester zainteresuj się anteną helikalną.
(Wycofałem przykład, żeby nie sugerować konkretnego modelu.)
Ogólnie odpuścić sobie należy wszelkie anteny "dla przedstawicieli handlowych" z śliczną "złotą" cewką za szkłem. :)
(Wycofałem przykład, żeby nie sugerować konkretnego modelu.)
Ogólnie odpuścić sobie należy wszelkie anteny "dla przedstawicieli handlowych" z śliczną "złotą" cewką za szkłem. :)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 8:53 przez pt47, łącznie zmieniany 1 raz.