Brak swiateł drogowych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
modo2006
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: van
- Kontakt:
Brak swiateł drogowych
Witam wszystkich.
Dwa dni temu trochę tak na szybko kupiłem autko. Jeżdzi nim sie super, silniczek pracuje jak ta lala, tylko wczoraj wieczorem podczas jazdy poza miastem próbowałem włączyć "długie" światła i tu ZONK. Przełącznik pod kierownicą mogę tylko przyciągnąć do siebie , czyli mrugać swiatłami. Nie mogę go natomiast popchnąć . Nie ma on żadnego dodatkowego włącznika. Przełącznik wygląda tak jak ten na tej aukcji http://moto.allegro.pl/vw-t4-przelaczni ... 24533.html]http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2949124533
Jestem w kropce bo to raczej nie mozliwe by samochód nie miał świateł drogowych?
Dwa dni temu trochę tak na szybko kupiłem autko. Jeżdzi nim sie super, silniczek pracuje jak ta lala, tylko wczoraj wieczorem podczas jazdy poza miastem próbowałem włączyć "długie" światła i tu ZONK. Przełącznik pod kierownicą mogę tylko przyciągnąć do siebie , czyli mrugać swiatłami. Nie mogę go natomiast popchnąć . Nie ma on żadnego dodatkowego włącznika. Przełącznik wygląda tak jak ten na tej aukcji http://moto.allegro.pl/vw-t4-przelaczni ... 24533.html]http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2949124533
Jestem w kropce bo to raczej nie mozliwe by samochód nie miał świateł drogowych?
-
czarny1x1x
-
absajler
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 11 razy
- Kontakt:
Re: Brak swiateł drogowych
Miałem dokładnie to samo. Walnięta była manetka od zmiany świateł. To co wrzuciłeś na zdjęciu to są dwie niezależne manetki. Rozbierz swoją sprawdź może wystarczy przeczyścić lub nasmarować i będzie działać. Robota dosyć prosta :)
-
modo2006
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czyli jeżeli wszystko byłoby sprawne to powinienem normalnie tę dźwignie swobodnie móc pociągnąć do siebie (mrugać) jak i od siebie (włączyć św. drogowe). Pytam się bo u mnie ta dźwignia ani drgnie w dół a nie chciałbym jej urwać.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Lekkie przyciągnięcie do siebie wyłącznika to mrugnięcie długich, mocniejsze pozwalające pokonać opór przełącznika spowoduje włączenie długich, kolejne mocniejsze przyciągnięcie do siebie wyłączy długie. Wyłącznik nie ma pozycji "od siebie" jak np we Fiacie.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Aby włączyć światła drogowe trzeba ją pociągnąć do siebie nie w dół. Powinieneś poczuć przeskok i wówczas się normalnie świecą. Jeżeli zaś przeskakuje Ci i nie załączają się na stałe światła drogowe, to masz manetkę do wymiany
edit. Ślimak mnie uprzedził :)
edit. Ślimak mnie uprzedził :)
-
modo2006
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
PANOWIE JESTEŚCIE WIELCY !!! <good> Nie miałem o tym pojęcia. We wszystkich samochodach jakie miałem dotychczas i jakie miałem okazje prowadzić było zawsze OD SIEBIE I DO SIEBIE. Muszę wieczorem jak bedę w domu sprawdzić , bo juz miałem całość rozkręcać (a przy okazji przeprosić poprzedniego właściciela, gdyż naprawdę nagrzeszyłem myślami <18>)
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Też tak miałem, ale do tego jak się włącza światła doszedłem gdy przez chwilę jechałem na "długich" po mruganiu kierowcy z naprzeciwka.modo2006 pisze:We wszystkich samochodach jakie miałem dotychczas i jakie miałem okazje prowadzić było zawsze OD SIEBIE I DO SIEBIE.
Teraz już wiem jak się mruga - lekko do siebie, a jak się włącza i wyłącza - mocniej do siebie.
-
chajny
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 7
- Model:
- Opis: T4 od podstaw ???
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Mam problem z drogowymi u kolegi w t4 przed liftem
Mrygnięcie jest a drogowych brak
zakładałem juz przełącznik z passata b4 i z mojego busa po lifcie i bez zmian tylko mrygnięcie a drogowych brak
u mnie działał do końca bez zarzutu więc raczej przełącznik wykluczam
co może być jeszcze przyczyną?
Mrygnięcie jest a drogowych brak
zakładałem juz przełącznik z passata b4 i z mojego busa po lifcie i bez zmian tylko mrygnięcie a drogowych brak
u mnie działał do końca bez zarzutu więc raczej przełącznik wykluczam
co może być jeszcze przyczyną?
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
W T2 był taki durny przekaźnik działajacy jak klikany dlugopis. Może dotrwał do T4, na co by wskazywało mryganie długimi, niemożliwymi jednak do trwalego zapiecia takim przekaźnikiem.
-
chajny
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 7
- Model:
- Opis: T4 od podstaw ???
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Jak mryga długimi a na stałe brak to różne bezpieczniki czy pod tym samym?
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Mrugajka i drogowe to ten sam obwód a mrugajka polega na tym że styk w przełączniku świateł drogowych nie jest przyłączony na stałe gdy wączamy światła tylko na chwilę zwierany. Objawy które opisujesz wskazują przełącznik bo jakiejś innej możliwości nie widze. Ewentualnie przejrzeć instalacje czy nie były dokładne przekaźniki dla poprawy oświetlenia i to one robią jakiś bałagan.
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
nie wiem czy w dobrym miejscu pytam ale problem dotyczy długich świateł.a mianowicie kiedy mrugam to długie są jak by mocniejsze,i tak samo przy zmianie z krótkich na długie kiedy zmieniam świeca mocniej,puszczę manetkę,są długie ale już słabsze.w druga stronę to samo.co to może być?manetka od długich czy już starość i pora pomyśleć o przekaźnikach?
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
W momencie przełączania na moment świeca obydwa włókna w żarówkach. Później przerzuca na pojedyncze