Witam, czy istnieje możliwość odczytu VAG-iem przebiegu który jest rejestrowany poza pamięcią licznika równierz na ECU sterowniku silnika.
Zakupiłem Sharana TDi z silnikiem AFN (110 koni) który będzie dawcą do mojej Tczwórki.
Jest problem z odczytaniem domniemanego przebiegu ponieważ licznik pokazuje tylko 50 tys, zresztą nie działa w nim trochę innych funkcji między innymi obrotomierz więc tą kwestię pomijam.
Wygląd wozu ogólnie sugeruje że pierwsze dwie setki ma już dawno za sobą ale dobrze było mniej więcej ustalić ile kilometrów pokonał (aczkolwiek to anglik więc mill).
Za jakiekolwiek sugestie będę wdzięczny.
Przebieg auta
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Przebieg auta
Przecież dostałeś juz odp w innym temacie.Tak ,VAGiem idzie odczytać przebieg z kalkulatora.Nie każdy cofa tu i tu ,wiec jest szansa,że w ECU masz prawdziwy przebieg.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Re: Przebieg auta
Tak, dzięki za to, ale ze względu że tamten temat jest poświęcony innemu zagadnieniu więc nie chciałem śmiecić i narażać się na gniew admina, cóż, może jestem po prostu nadgorliwy <v>orel11 pisze:Przecież dostałeś juz odp w innym temacie.Tak ,VAGiem idzie odczytać przebieg z kalkulatora.Nie każdy cofa tu i tu ,wiec jest szansa,że w ECU masz prawdziwy przebieg.
Z vagiem nie jestem za dobrze obeznany jeszcze więc może jakieś wskazówki gdzie, w której grupie jest ten kalkulator ?