Dziwne zachowanie auta w czasie wolnego toczenia ok 10 km/h
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Dziwne zachowanie auta w czasie wolnego toczenia ok 10 km/h
Przy tej prędkości czy na 1 czy na 2 biegu ma się odczucie jakby koła były jajowate auto nie jedzie płynnie tylko takimi skokami przy większych prędkościach tego nie czuć, nie jest to jazda na wolnych obrotach tylko z lekkim gazem. Tak samo jak się wykonuje skręt ostry przy tej prędkości to kierownica czuć jak skacze lewo prawo. Zbieżności jeszcze nie robiłem, a muszę zrobić bo opony będą zmieniane i szkoda nowych żeby się nie równo zużywały. Auto po puszczeniu kierownicy jedzie prosto. Nie wiem od czego te objawy mogą być uzależnione, luzów w zawiasie nie ma i na końcówkach drążka kierowniczego też luzów nie ma. Spotkał się ktoś z takimi objawami? Dziękuję za odpowiedź.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Dziwne zachowanie auta w czasie wolnego toczenia ok 10 k
tak spotkałem się przy uszkodzonych oponach - wybuliło je
podnieś przód samochodu i zobacz czy przy kręceniu się kół nie widać nierówności na oponach
podnieś przód samochodu i zobacz czy przy kręceniu się kół nie widać nierówności na oponach