Problem z obrotomierzem 2.4 multivan
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
piotr5
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Problem z obrotomierzem 2.4 multivan
Witam koledzy mam taki problem kupiłem tydz. temu multivana 2.4 diesel i nie działa mi obrotomierz ,i zwracam sie z prośba czy może ktos wie jak go moge podlączyc bezposrednio pod alternator? który pin w liczniku jest od tego obrotomierza?,z alternatora wychodza mi 2 wkrecane przewody i jeden na wsówke lecz niedziała ,prawdopodobnie gdzieś sie przetarła wiązka.Pozdrawiam i czekam może ktoś juz robił przy takim czyms:)
-
piotr5
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Problem z Prędkościomierzem 2.4 multivan
Witam tam napisałem predkosciomierz przepraszam chodziło mi o obrotomierz pozdrawiam
-
piotr5
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Problem z obrotomierzem 2.4 multivan
Z tego co wiem obrotomierz jest podpiety pod alternator bez zadnej linki ,linke mam tylko do predkosciomierza,chodzi mi ktory pin jest w liczniku od obrotka wtedy pociagne sobie kabel prosto pod alternator i powinien zadzialac tak mysle
-
piotr5
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dziękuje bardzo kolego obrotka ruszyła chodzi elegancko czyli gdzies mi sie wiazka przetarła ,ale poprowadzilem nowy kabel i działa ,pozdrawiam wszystkich!
-
Qdlaty
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Army
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
To ja się podepnę bo też zmieniam zegary. We wtyczce zegarów mam kabel podpięty do pinu 10 i cała wiązka jest wpięta do skrzynki bezpieczników/przekaźników. Nie ma jednak kabelka pomiędzy alternatorem a tą skrzynką. Moje pytanie: w które miejsce wpiąć się w skrzynce bezp. z kablem z altka?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jeśli wierzyć tej rozpisce to tak, pin A2/6. Możesz tez podłączyć się pod pin G1/12
-
Qdlaty
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Army
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Jest kilka pinów w które można się wpiąć. Wszystkie są dobre. U mnie jest jednak inny problem. W alternatorze jest coś nie tak ze stykiem "W". Muszę rozebrać w wolnej chwili. Dzięki za pomoc.