słabo pali rano
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
słabo pali rano
Więc tak VW T4 2,4 D z rana słabo pali, wprawdzie puki co za pierwszym razem ale nie od "szczału" trochę muszę pokręcić a wygląda to tak jakby nie chciał wałem obrócić. Co najpierw sprawdzić?, od czego zacząć, co wykluczyć od razu, jeszcze nie jest jakoś mrożnie więc nie wiem do końca o co kaman. Wszystkie podpowiedzi i opinie mile widziane.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: słabo pali rano
Diesel lubi szybkie obroty rozrusznika. Sprawdź akumulator, przewody, podłączenia masy, sam rozrusznik. O ile wykluczone zostały np świece czy filtr.
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Dlatego ja stosowałem rozruszniki valeo od 2.5tdi.grzesiex pisze:Diesel lubi szybkie obroty rozrusznika
-
Wojti01
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- Opis: multivan generation
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
też bym zaczął od rozrusznika, miałem te samo objawy w zeszłym miesiącu zrobiłem rozrusznik a konkretnie szczotki i jak ręką odjął
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Peter, piszesz, że "wygląda to tak jakby nie chciał wałem obrócić". Więc szukaj w rozruszniku i w akumulatorze, sprawdź też kable i klemy oraz styk z masą, bo to wygląda na problem z elektryką, a nie wtryskiem. Jaki masz akumulator, jaki prąd rozruchu? No i jeszcze - jaki masz olej? Za gęsty w niskich temperaturach stawia wielki opór przy kręceniu, a jeśli jeszcze słaby aku lub niezbyt sprawny rozrusznik, to uruchomienie na mrozie bywa niemożliwe.
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
więc tak dziś wymieniłem filtr paliwa.
srokkka akumulator to Centra 95 ale dokładnych dany Ci nie podam bo nie pamiętam, następny ruch będzie w kierunku rozrusznika. Olej mam pełny syntetyk: Castrol Magnetic 5W40
srokkka akumulator to Centra 95 ale dokładnych dany Ci nie podam bo nie pamiętam, następny ruch będzie w kierunku rozrusznika. Olej mam pełny syntetyk: Castrol Magnetic 5W40
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Kontakt:
Rozrusznik miał tulejkę zajechaną i był suchy. Zrobiony i kręci idealnie. Do tego doszły świeczki, bo trzy były zjarane, teraz pali super.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 8:21 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poszło pw
Powód: poszło pw