Witam Wszystkich serdecznie.
Chciałbym zapytać jak w waszych ACV-kach wygląda ciśnienie doładowania, tzn. w jakich granicach pracy silnika zauważalne jest jak turbo "pompuje"?
W moim autku wygląda to tak, że od 2000 do 3000 czuć że się auto rwie do przodu.
Poniżej 2000 to "dziura" a powyżej tylko zwiększają się obroty, hałas a "ciągnięcie" przemija.
Proszę o wypowiedzi.
Dziękuje.
Ciśnienie doładowania 2.5 TDI ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
waniuszka
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter Long
- Kontakt:
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Re: Ciśnienie doładowania 2.5 TDI ACV
Powiem tak jak masz w orginale to zakres pracy zaczyna sie tak od 2200,2300 obr/min w gore.
Jak zmienisz program to bedzie nizej ciagnac.
Jak zmienisz program to bedzie nizej ciagnac.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Ciśnienie doładowania 2.5 TDI ACV
tak na oko to trudno określic, najlepiej zrobic logi
u mnie doładowanie dolną dopuszczalną granicę 0,6 bara uzyskuje już przy 1950 obr. i to już czuc
górną granicę 0,8 - 0,85 bara trzyma od 2150 do 4000 tyś i u mnie kopa czuc bez problemu do 3600 tyś, wyżej silnika nie kręcę więc trudno mi powiedziec
jeżeli faktycznie powyżej 3000 tyś nie ciągnie to coś jest nie tak, ale bez podłączenia VAGa nic nie ustalisz
u mnie doładowanie dolną dopuszczalną granicę 0,6 bara uzyskuje już przy 1950 obr. i to już czuc
górną granicę 0,8 - 0,85 bara trzyma od 2150 do 4000 tyś i u mnie kopa czuc bez problemu do 3600 tyś, wyżej silnika nie kręcę więc trudno mi powiedziec
jeżeli faktycznie powyżej 3000 tyś nie ciągnie to coś jest nie tak, ale bez podłączenia VAGa nic nie ustalisz