Drgająca rura wydechowa 2.5 TDI
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: T4 Caravelle 2000 r
- Kontakt:
Drgająca rura wydechowa 2.5 TDI
Witam, ostatnio wymieniłem 2 tłumiki (środkowy i końcowy) w 2.5 TDi 102 KM Syncro i po tej naprawie na wolnych obrotach bardzo mocno drga mi rura wydechowa (a w zasadzie cały układ od łączenia przed tłumikiem środkowym). Podjechałem do tłumikarza i coś tam podgiął i tyle poprawiło, że nie rezonuje mi tablica rejestracyjna, ale rura dalej drga.
Czy można to jakoś zniwelować i czy przez te drgania nie rozwali się szybko na łączeniu?
Czy można to jakoś zniwelować i czy przez te drgania nie rozwali się szybko na łączeniu?
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Drgająca rura wydechowa 2.5 TDI
Często drga ta rura co jest na ścianie grodziowej zaraz pod nogami ją masz tam jest taka blaszka wokół rury podeśle fotkę jak znajdę może to ci drgać
Jest i fotka
http://imagebox.pl/out.php/i137939_DSC06644.JPG
Jak się dobrze przypatrzysz to jest tam tak obsmarkane spawem ta blaszka do rury i często pęka na tym spawie i efekt jest taki jak piszesz drga metalicznie
Jest i fotka
http://imagebox.pl/out.php/i137939_DSC06644.JPG
Jak się dobrze przypatrzysz to jest tam tak obsmarkane spawem ta blaszka do rury i często pęka na tym spawie i efekt jest taki jak piszesz drga metalicznie
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 19:37 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
Powód: ortografia
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Może źle napisałem, teraz NIE słychać tych drgań ani NIE czuć, tylko jak się patrzy od tyłu na rurę to wygląda jak w jakimś dziadowskim Żuku :) tak się telepie... Więc:
1) czy takie drganie nie spowoduje szybkiego zużycia się czegoś (łączeń, gum etc.)
2) nie szukam co mi drga, bo napisałem (cała rura z tłumikami począwszy od środkowego aż do końca), tylko chciałbym wiedzieć jak to zniwelować
1) czy takie drganie nie spowoduje szybkiego zużycia się czegoś (łączeń, gum etc.)
2) nie szukam co mi drga, bo napisałem (cała rura z tłumikami począwszy od środkowego aż do końca), tylko chciałbym wiedzieć jak to zniwelować
-
peter
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
ta blaszka Corum to osłona termiczna na wyjściu czyli na pierwszej rurze od kolektora i fakt ona często drży bo się przepalają te spawy
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
a jak z silnikiem i jego drganiami ??
bo rura wydechowa drgania przejmuje od silnika i dlatego wisi na gumach, skoro ona się trzęsie mocno to znaczy że i silnik ci telepie, no chyba że masz ją jakoś dziwnie założoną i rezonuje w dziwny sposób - może jakieś fotki ??
bo rura wydechowa drgania przejmuje od silnika i dlatego wisi na gumach, skoro ona się trzęsie mocno to znaczy że i silnik ci telepie, no chyba że masz ją jakoś dziwnie założoną i rezonuje w dziwny sposób - może jakieś fotki ??
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
silnik szczególnie nie drga - tzn. normalnie jak zawsze, jak uda mi się znaleźć jakiś kanał to zrobię fotę