alternator 2.4D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
alternator 2.4D
Witam.Chłopaki pytanie do Was <01> czy potrzebna jest osłona tego mniejszego łożyska w alternatorze?
W drugim alternatorze mam ją i jest cała, natomiast w tym używanym co kupiłem była pęknięta i kupiłem nową (zamiennik). Jak jechałem do Andrewy1 pękła mi i wysunęła się na komutator przez co przytrzymywała mi szczotki i na wolnych obrotach odcinało ładowanie <01> Później zablokowało szczotki na całego i od Dąbrowy leciałem na dziennych <59> Po wyciągnięciu regulatora ze szczotkami wystarczyło ją śrubokrętem wcisnąć z powrotem i gitara. Jak wracałem z Czewy w Krakowie znów zaczęła mi przebłyskiwać kontrolka ładowania na wolnych obrotach, ale ładowało do samego domu :) Na drugi dzień znów ją wcisnąłem i gitara :)
Dodatkowo zauważyłem że ona się obraca a nie powinna.
Wywalić ją całkiem tą osłone?? Po co to w ogóle jest?
Pozdrawiam :)
W drugim alternatorze mam ją i jest cała, natomiast w tym używanym co kupiłem była pęknięta i kupiłem nową (zamiennik). Jak jechałem do Andrewy1 pękła mi i wysunęła się na komutator przez co przytrzymywała mi szczotki i na wolnych obrotach odcinało ładowanie <01> Później zablokowało szczotki na całego i od Dąbrowy leciałem na dziennych <59> Po wyciągnięciu regulatora ze szczotkami wystarczyło ją śrubokrętem wcisnąć z powrotem i gitara. Jak wracałem z Czewy w Krakowie znów zaczęła mi przebłyskiwać kontrolka ładowania na wolnych obrotach, ale ładowało do samego domu :) Na drugi dzień znów ją wcisnąłem i gitara :)
Dodatkowo zauważyłem że ona się obraca a nie powinna.
Wywalić ją całkiem tą osłone?? Po co to w ogóle jest?
Pozdrawiam :)
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Re: alternator 2.4D
Czekam na ori chłodnice od 2.4D do klimy i sprężarke zawiesze w sobote
W tygodniu niestety jestem poza domem :( (studia)
Wszystko ze szczegółami opisze jak zakończe montaż <38>
EDIT:
Panowie 11,25zł ten pierścień w ASO, dziś się dowiedzialem że jest salon VW w Krośnie i pojechałem <38>
W tygodniu niestety jestem poza domem :( (studia)
Wszystko ze szczegółami opisze jak zakończe montaż <38>
EDIT:
Panowie 11,25zł ten pierścień w ASO, dziś się dowiedzialem że jest salon VW w Krośnie i pojechałem <38>
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Odświeżam temat <38> Nie wiem czy bus nie poleci na sam dół Chorwacji......
Więc pytanie do speców od elektryki, powiedzcie mi czy alternator (Bosch chyba 70A) wytrzyma takie obciążenie:
- światła, z tym że oświetlenie dechy to wszystko ledy, postojówki, oświetlenie tablicy także ledy
- klima
- lodówka samochodowa
- cb
- radio ale bez żadnych wzmacniaczy itp <01>
Wprawdzie mam zapasowy drugi alternator, ale ja tam na zimne dmucham <38>
Więc pytanie do speców od elektryki, powiedzcie mi czy alternator (Bosch chyba 70A) wytrzyma takie obciążenie:
- światła, z tym że oświetlenie dechy to wszystko ledy, postojówki, oświetlenie tablicy także ledy
- klima
- lodówka samochodowa
- cb
- radio ale bez żadnych wzmacniaczy itp <01>
Wprawdzie mam zapasowy drugi alternator, ale ja tam na zimne dmucham <38>
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Teoretycznie wytrzyma (narazie sam jeżdżę na 70A ) tylko nie wiadomo jak długo <sarkastyk>KrzySieK pisze:Więc pytanie do speców od elektryki, powiedzcie mi czy alternator (Bosch chyba 70A) wytrzyma takie obciążenie: ...
Teoretycznie w Passatach bez klimy były alternatory 70A, z klimą 120A