Kontrolka świec żarowych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Kontrolka świec żarowych
Dzień dobry wszystkim czytającym.
Mam taki problem:
silnik AAB, auto rocznik 1994. Kontrolka świec żarowych po włączeniu stacyjki zapala się, po chwili gaśnie /dotąd wszystko jak normalnie/, ale po kilku kilometrach jazdy zapala się i świeci ciągłym światełkiem. Po zgaszeniu silnika znowu najpierw jest normalnie, a po kilku km znowu się świeci. Czytałem, że to może być objaw nie działających świateł stopu, ale nie, po naciśnięciu hamulca stopy oba się palą. Ktoś mi coś podpowie?
Mam taki problem:
silnik AAB, auto rocznik 1994. Kontrolka świec żarowych po włączeniu stacyjki zapala się, po chwili gaśnie /dotąd wszystko jak normalnie/, ale po kilku kilometrach jazdy zapala się i świeci ciągłym światełkiem. Po zgaszeniu silnika znowu najpierw jest normalnie, a po kilku km znowu się świeci. Czytałem, że to może być objaw nie działających świateł stopu, ale nie, po naciśnięciu hamulca stopy oba się palą. Ktoś mi coś podpowie?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Kontrolka świec żarowych
W tym silniku świece powinny grzać naprawdę długo, takie zachowanie to nic normalnego.
Światła stopu i kontrolka świec żarowych dotyczy tylko silników z ECU jak 2.5 TDI.
Światła stopu i kontrolka świec żarowych dotyczy tylko silników z ECU jak 2.5 TDI.
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Ja bym sprawdził wiązkę czujnika dwu pinowego albo go wymienił. On jest powiązany z grzaniem świec żarowych w 2,4d.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Na temat układu świec żarowych radziłbym przeszukać forum i t4-wiki.de https://www.t4-wiki.de/wiki/Vorgl%C3%BC ... und_AJA.29
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Gdzie jest ten dwupinowy czujnik? Wymieniłem przekaźnik przy bezpiecznikach /oznaczony 102/, ale nic się nie zmieniło. A koledze Probe041 odpowiadam, że normalnie kontrolka zawsze gasła po kilku sekundach, a zapalenie się kontrolki po kilku km jazdy na pewno nie jest normalne i na pewno nie świadczy, że silnik potrzebuje rozgrzanych świec.
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Czujnik jest zamontowany od góry w króćcu wychodzącym z głowicy między pierwszym a drugim cylindrem.