Wysokość z namiotem?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Albin
- Nowy T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: W124
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Wysokość z namiotem?
Cześć wszystkim,
jestem nowy, chcę kupić t4 z namiotem. Na razie wiem, że do garażu zmieści sie bez namiotu Czy ktoś mógłby poratować wiedzą, ile on ma wysokości ze standardowym namiotem dachowym westfalii.
Nota bene, już nie chcę pisać, że spodziewam się poszukiwań igły w stogu siana, jeśli chodzi o znalezienie czegoś sensownego.
Pozdrawiam.
jestem nowy, chcę kupić t4 z namiotem. Na razie wiem, że do garażu zmieści sie bez namiotu Czy ktoś mógłby poratować wiedzą, ile on ma wysokości ze standardowym namiotem dachowym westfalii.
Nota bene, już nie chcę pisać, że spodziewam się poszukiwań igły w stogu siana, jeśli chodzi o znalezienie czegoś sensownego.
Pozdrawiam.
-
maxtz
- Aktywny T4
- 9
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 DIY POP-TOP
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 46 razy
- Kontakt:
Re: Wysokość z namiotem?
Rozumiem że chodzi Ci o wysokość T4z dachem podnoszonym? Bo jeśli chodzi o namiot to ja go rozumiem inaczej.
Moja odpowiedź nie będzie do końca miarodajna ale powinna Ci dać jakiś pogląd.
Moja Teczka z dachem wykonanym całkowicie przeze mnie (raczej wyższy od oryginału) na standardowym zawieszeniu i kołach liczy sobie 195cm. Podejrzewam że oryginał może być niższy o około 5cm ;)
Moja odpowiedź nie będzie do końca miarodajna ale powinna Ci dać jakiś pogląd.
Moja Teczka z dachem wykonanym całkowicie przeze mnie (raczej wyższy od oryginału) na standardowym zawieszeniu i kołach liczy sobie 195cm. Podejrzewam że oryginał może być niższy o około 5cm ;)
-
Albin
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Chodzi mi w ogóle o pojęcie, bo jak przezytałem, że standardowo on ma 194 cm, a ja mam w garażu 210 światła, to myślę, że może być kłopot z fabrycznym namiotem i trzeba będzie po prostu kupić / zrobić namiot do montowania przed domem i składania stelażu po korzystaniu, co trochę zniechęca w ogóle do pomysłu.
Gdy ty piszesz, że masz 195 z namiotem, to zastanawiam się jakim cudem. I pytanie, czy znasz kogoś kto może pomóc w wykonaniu takiego namiotu. Trochę kombinuję, przymierzam się słowem do tego by to auto kupić. No ale, parametry ,parametry, parametry.
Ja mam 3jkę dzieci i harcerskie nawyki, słowem nie musimy mieć kuchni w środku, tylko i wyłącznie interesuje nas spanie.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
EDIT:
Oj, wydawało mi się, że napisałem odpowiedź, ale ją zjadło.
To ciekawe. Bo standardowo podają wysokość zwykłego t4 195 cm, a sam mam garaż na 210. No i wiadomo.
Muszę to sprawdzić. Jestem gotów zresztą kobinować. Kupić standardowy fabryczny, dołożyć kupiony (ale to już rzeźba),
albo jeśli to nie majątek dorobić. Ale musi się po operacji mieścić do garażu.
A ty sam sobie robiłeś ten namiot? To jest w ogóle możliwe?
Gdy ty piszesz, że masz 195 z namiotem, to zastanawiam się jakim cudem. I pytanie, czy znasz kogoś kto może pomóc w wykonaniu takiego namiotu. Trochę kombinuję, przymierzam się słowem do tego by to auto kupić. No ale, parametry ,parametry, parametry.
Ja mam 3jkę dzieci i harcerskie nawyki, słowem nie musimy mieć kuchni w środku, tylko i wyłącznie interesuje nas spanie.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
EDIT:
Oj, wydawało mi się, że napisałem odpowiedź, ale ją zjadło.
To ciekawe. Bo standardowo podają wysokość zwykłego t4 195 cm, a sam mam garaż na 210. No i wiadomo.
Muszę to sprawdzić. Jestem gotów zresztą kobinować. Kupić standardowy fabryczny, dołożyć kupiony (ale to już rzeźba),
albo jeśli to nie majątek dorobić. Ale musi się po operacji mieścić do garażu.
A ty sam sobie robiłeś ten namiot? To jest w ogóle możliwe?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2020, 17:57 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
maxtz
- Aktywny T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Zmierzę jutro dokładnie (jak nie zapomnę) bo ten wymiar co podałem to z pamięci z przed dobrego pół roku ;)
Ale jedno wiem na pewno że mam zapisane że bezpiecznie mogą wjechać na 2m a mam jeszcze na dachu relingi :)
Ale jedno wiem na pewno że mam zapisane że bezpiecznie mogą wjechać na 2m a mam jeszcze na dachu relingi :)
Tak robiłem cały dach sam od podstaw, jest to możliwe ale nie proste niestety - zajrzyj do linku w moim podpisie :PAlbin pisze:A ty sam sobie robiłeś ten namiot? To jest w ogóle możliwe?
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
Albin
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Tak, właśnie tak. Przy czym - widziałem to dotąd na zdjęciach, przeglądam od dłuższego czasu niemieckiego autoscauta i myślę, czy ta kombinacja dla naszej rodziny jest OK. Myślę, że tak i powoli zaczynam zbierać pieniądze, i ogarniać taką np wysokość.
EDIT:
jest to możliwe ale nie proste niestety - zajrzyj do linku w moim podpisie
- Zajrzałem. W wolniejszym czasie przejrzę cały. Niestety, ja mam dwie lewe ręce. Lubię np kopać ziemię, ale to max.
EDIT:
jest to możliwe ale nie proste niestety - zajrzyj do linku w moim podpisie
- Zajrzałem. W wolniejszym czasie przejrzę cały. Niestety, ja mam dwie lewe ręce. Lubię np kopać ziemię, ale to max.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2020, 8:20 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post pod postem, następne podobne będą usuwane.
Powód: Post pod postem, następne podobne będą usuwane.
-
Strus1992
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Auto: T4 Westfalia
- Kontakt:
Mój z dachem Westfalii 195cm. Gość na promie nie wierzył Ale pomierzył i wszystko ok.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2020, 18:28 przez Strus1992, łącznie zmieniany 1 raz.
-
maxtz
- Aktywny T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Próbowałem zmierzyć jeszcze raz u siebie i wychodzi że moja wysokość nie odbiega dużo od oryginału - 197cm.
Pomiar mój mega dokładny nie był bo nie mam akurat do dyspozycji super równego terenu :(
Pomiar mój mega dokładny nie był bo nie mam akurat do dyspozycji super równego terenu :(
-
Albin
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Dzięki.
A zatem nie mam się czego bać i jednak szukać.
Pozdrawiam wszystkich. Nie będę dopytywal jak się sprawują takie namioty
choć bardzo mnie to ciekawi...
A zatem nie mam się czego bać i jednak szukać.
Pozdrawiam wszystkich. Nie będę dopytywal jak się sprawują takie namioty
choć bardzo mnie to ciekawi...