Zmiana zacisków
-
ZIOMAN
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Zmiana zacisków
Witam.
Jestem przed wymianą silnika z 2,0B AAC na 2,5B AAF zastanawiam się czy warto wymienić również hamulce. U mnie są ATE FN3 na tarcze 280mm a w tym 2,5l są tego starszego typu Lucas RC54 jedyny plus że są wentylowane a moje nie. Najlepiej było by założyć większe ale to zwiększa koszty i znów nowe opony bym musiał kupić bo zimówki mam na 15".
Jestem przed wymianą silnika z 2,0B AAC na 2,5B AAF zastanawiam się czy warto wymienić również hamulce. U mnie są ATE FN3 na tarcze 280mm a w tym 2,5l są tego starszego typu Lucas RC54 jedyny plus że są wentylowane a moje nie. Najlepiej było by założyć większe ale to zwiększa koszty i znów nowe opony bym musiał kupić bo zimówki mam na 15".
-
ZIOMAN
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Re: Zmiana zacisków
Tak ale czy warto wymieniać ponieważ tarcze mają ten sam rozmiar a z tego 2,5l są starszego typu.
-
ZIOMAN
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
To może po prostu lepiej same tarcze na wentylowane? Czy te zaciski od starczego są lepsze? Myślałem o założeniu większych i dołożenie ABS no ale mam opony zimowe 15' nowe a ABS to chyba trochę za duża ingerencja w taki system jak hamulce.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
To się tak nie da, że do zwykłego zacisku założysz wentylowane tarcze. Wszystko musi być do kompletu jak sobie fabryka wymyśliła. Z hamulcami nie ma żartów
-
ZIOMAN
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
No ale nie jest tak, że do każdego z tych 3 popularnych zacisków są wentylowane tarcze.