problemy z predkosciomierzem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
importerwlkp
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
problemy z predkosciomierzem
Witam. Mam problem ze swoim predkosciomierzem i zanim oddam go we fachowe rece postanowiłem zobaczyc czy sam cos zdziałam:) niedziała mi predkosciomierz natomiast wszytskie inne wskazniki(obrotomoierz, paliwo ) sa oki. jest to wina jakiegos bezpiecznika jesli tak to ktorego( nie mam schematu) czy moze naprawa wiaze sie z jakimis wiekszymi kosztami. z gory dzieki za pomoc
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: problemy z predkosciomierzem
Witaj.
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika nr 10. Potem sprawdź czy na pinie G2/4 skrzynki bezpieczników i pinie 1 czujnika prędkości na skrzyni biegów po włączeniu zapłonu pojawia się napięcie. Jeśli tak to sprawdź czy nie ma przerwy pomiędzy pinem 2 czujnika i pinem G1/11 skrzynki bezpieczników oraz dalej aż do pinu 28 niebieskiej wtyczki zegarów (niebieskie podświetlenie) lub pinu 27 wtyczki zegarów podświetlanych na zielono.
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika nr 10. Potem sprawdź czy na pinie G2/4 skrzynki bezpieczników i pinie 1 czujnika prędkości na skrzyni biegów po włączeniu zapłonu pojawia się napięcie. Jeśli tak to sprawdź czy nie ma przerwy pomiędzy pinem 2 czujnika i pinem G1/11 skrzynki bezpieczników oraz dalej aż do pinu 28 niebieskiej wtyczki zegarów (niebieskie podświetlenie) lub pinu 27 wtyczki zegarów podświetlanych na zielono.