Problem z odpalaniem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Caravella
- Kontakt:
Problem z odpalaniem
Witam!
Mam taki problem że moj vw t4 1.9 TD 1994r nie chce odpalac na mrozie mianowicie długo trzeba kręcic i jak złapie to przerywa i trzeba mu dac gazu bo inaczej zgasnie.Dodam że były wymieniane świece żarowe, zaworek przy filtrze, mechanik zmniejszał cisnienie na wtryskach, wymieniany akumlator i była niby regenerowana pompa(w lecie). Gdy pewnien raz(było to w lecie) zmieniając pasek rozrządy przestawiłem pompe o jeden ząbek(nie pamiętam czy do przodu czy do tyłu) VOLKSWAGEN odpalał od strzału ale gdy dodałem naraz gazu to kopcił na czarno(diesle chyba tak mają). I pewnego razu oddałem t4 do mechanika i wydaje mi że chyba przestawił tą pompę tak jak wczesniej było i samochód gorzej odpalał, a teraz na mrozie to makabra.
Prosze o pomoc. ;(
Mam taki problem że moj vw t4 1.9 TD 1994r nie chce odpalac na mrozie mianowicie długo trzeba kręcic i jak złapie to przerywa i trzeba mu dac gazu bo inaczej zgasnie.Dodam że były wymieniane świece żarowe, zaworek przy filtrze, mechanik zmniejszał cisnienie na wtryskach, wymieniany akumlator i była niby regenerowana pompa(w lecie). Gdy pewnien raz(było to w lecie) zmieniając pasek rozrządy przestawiłem pompe o jeden ząbek(nie pamiętam czy do przodu czy do tyłu) VOLKSWAGEN odpalał od strzału ale gdy dodałem naraz gazu to kopcił na czarno(diesle chyba tak mają). I pewnego razu oddałem t4 do mechanika i wydaje mi że chyba przestawił tą pompę tak jak wczesniej było i samochód gorzej odpalał, a teraz na mrozie to makabra.
Prosze o pomoc. ;(
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Re: Problem z odpalaniem
moze paliwo nie takie jak trzeba? ja profilaktycznie jak jest caly dzien -15 to palnik pod miske na 20 min, odpala od strzala jak latem. ale z paliwem tez mialem problem, kuzynka rowniez (mk3 1.9D)
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
zaczalbym od tego, skoro przerywa jak juz odpali, zobacz czy paliwo sie nie cofa/nie ma pecherzykow powietrza na przewodach,
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Kąt wtrysku kolego, miałem to samo w 2.4D, ustawienie zapłonu na czujnik załatwi Twój problem.
P.S większość cześków dieslarzy ustawia kąt wtrysku na ucho, więc takich sobie daruj, jedź do pompiarza i niech ustawi zapłon na 0
P.S większość cześków dieslarzy ustawia kąt wtrysku na ucho, więc takich sobie daruj, jedź do pompiarza i niech ustawi zapłon na 0
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Masz na myśli kąt wtrysku chyba : )PakitoDT pisze:Tak na przyspieszaczu. Spróbuje z tymi wtryskami.
Szukaj kogoś kto ustawia na zegar albo na lampę czy jak to się mówi :D
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
grand
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: golf II
- Kontakt:
Koszt koło 80 zł , polecam na lapmę bio ustawia się względne zużycia pompy , ponadto wtryski możesz sprawdzić bo jak leją lub są zatarte też taki efekt może być
-
PakitoDT
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Problem rozwiązany, oddałem do mechanika i on zwiększy do odpalanie na pompie i jest miód.