Jęczy i skrzypi
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Jęczy i skrzypi
Tak jak w temacie ...jęczy i skrzypi mi cos w syncro co to może być ......
Nie jest to z przodu bo wtedy bym podejrzewał sworznie górne ...na pewno jest to z tyłu ....
Wszedłem pod samochód ale to tak wygląda że skrzypi na wszystkich tulejach i amortyzatorach ....powiem trochę głupi jestem.
Może ktoś miał takie objawy...
Nie jest to z przodu bo wtedy bym podejrzewał sworznie górne ...na pewno jest to z tyłu ....
Wszedłem pod samochód ale to tak wygląda że skrzypi na wszystkich tulejach i amortyzatorach ....powiem trochę głupi jestem.
Może ktoś miał takie objawy...
-
baton208
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: VW Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Jęczy i skrzypi
Mój skrzypi jak wóz drabiniasty. Zdiagnozowałem amortyzator przedni, jutro wymieniam. Co ciekawe, jak zaczęło trzeszczeć i skrzypieć, to dałbym sobie pewną część ciała obciąć że to skrzypi gdzieś na przegrodzie, a tu zonk! Amortyzator przedni.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
A co ma tam skrzypieć blacha o blachę ....nie to coś z tyłuALTRIM pisze:zgaduje - może mocowanie amorów przednich - tak od wymiany ?
-
mramber
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2.5 TDI AJT
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Dobry wieczór, podepnę się.
Mam problem. Coś mi 'ćwierka' z tyłu w momencie kiedy przykładowo jadę w korku, przyśpieszam i odpuszczam pedał gazu. Takie pojedyncze ćwierknięcie, coś jakby podeszwa tenisówki na parkiecie sali gimnastycznej. :-) Może ktoś z Was umie zgadnąć co mam wymienić? Wiem, że pytanie idiotyczne, ale Wy tu wiecie dużo i doświadczenia macie, że aż strach. Wszystkie stacje diagnostyczne w okolicy są otwarte tylko w godzinach mojej pracy, więc nie mam szans sprawdzenia bez zrywania się z roboty, co łatwe nie jest.
Pozdrawiam.
Mam problem. Coś mi 'ćwierka' z tyłu w momencie kiedy przykładowo jadę w korku, przyśpieszam i odpuszczam pedał gazu. Takie pojedyncze ćwierknięcie, coś jakby podeszwa tenisówki na parkiecie sali gimnastycznej. :-) Może ktoś z Was umie zgadnąć co mam wymienić? Wiem, że pytanie idiotyczne, ale Wy tu wiecie dużo i doświadczenia macie, że aż strach. Wszystkie stacje diagnostyczne w okolicy są otwarte tylko w godzinach mojej pracy, więc nie mam szans sprawdzenia bez zrywania się z roboty, co łatwe nie jest.
Pozdrawiam.
-
bodek
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: westfalia
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Ja miałem wyłamany jeden ząb w wałku atakującym w tylnym moście i czasami strasznie skrzypiało jak odłamek wpadał między ruchome elementy a obudowę. W razie potrzeby wiem jak kupić dobry i tani most.
A mromber może mieć zacierający się sworzeń górny.
A mromber może mieć zacierający się sworzeń górny.
-
Tasman
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: syncro
- Kontakt:
A u mnie skrzypi czasem napinacz przedniej sprezyny, glownie na nierownosciach skosnych i przy przyspieszaniu, chodzi o kotwienie w belce, a wrazenie jest jakby puscily zgrzewy sciany grodziowej, lub cos sie urywalo na pace. Moze to ?