Przełącznik, manetka migacza
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Przełącznik, manetka migacza
Nie odbija. Co mnie zaczyna doprowadzać do białej gorączki.
Przeglądam pewny znany portal aukcyjny i widzę zespolone i pojedyncze i nie wiem. Czy każdy się rozbiera? Bo zamówię i się okaże że jest nie taki i się zdenerwuje.
Pytam od razu czy te zaokrąglone po lifcie będą pasowały bez przeróbek?
Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem :(
Przeglądam pewny znany portal aukcyjny i widzę zespolone i pojedyncze i nie wiem. Czy każdy się rozbiera? Bo zamówię i się okaże że jest nie taki i się zdenerwuje.
Pytam od razu czy te zaokrąglone po lifcie będą pasowały bez przeróbek?
Szukałem na forum ale podobnego tematu nie znalazłem :(
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Przełącznik, manetka migacza
Masz wyłącznik awaryjnych pewnie zintegrowany z przełącznikiem , te nowsze okrągłe nie mają przełącznika awaryjnyc zintegrowanego , jest on osobno na desce rozdzielczej. Chyba ze podpasujesz z golfa gdzie przełączniki są zaokrąglone i mają wyłącznik awaryjnych zintegrowwany.
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
AAA czyli zespolone znaczy z włącznikiem awaryjnych a nie że od wycieraczek i migaczy?
Pytanie drugie czy te z golfa nie będą za krótkie bo tu chyba kierownica większa?
Pytanie drugie czy te z golfa nie będą za krótkie bo tu chyba kierownica większa?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Jak to kontrukcyjnie wygląda to w tym roczniku nie wiem, ale w moim starym służbowym z 1992 albo 93 prawa manetka szczeliła i założyli co prawda krótszą ale chyba od T4 czyli wniosek manetki można osobno wymieniać. A krótsza była bo auto wspomagania nie miało i kierownica była pokaźnych rozmiarów. Sprawdź to sobie jeszcze na T4 wiki
na ząbku może Ci się przycinać - może czyszczenie pomoże - trzeba zdjąć kierownicę, wyjąć manetkę i ją przeczyścić. Nie jest to jakieś pracochłonne. Tydzień temu wymieniałem prawą bo mi pękła już całkowicie, tyle że mam 2001
na ząbku może Ci się przycinać - może czyszczenie pomoże - trzeba zdjąć kierownicę, wyjąć manetkę i ją przeczyścić. Nie jest to jakieś pracochłonne. Tydzień temu wymieniałem prawą bo mi pękła już całkowicie, tyle że mam 2001
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
W środę jak mi czas na to pozwoli zobaczę co i jak :) Dzięki za pomoc. Na razie wstrzymam się z zakupem. Na allegro zamaienniki nowe są po trzydzieści parę złoty :)
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Ja na szrocie płaciłem za taki od golfa 10zł ,manetki są ciót krutsze ale praktycznie jest to niezauważalne. wyłącznik od awaryjek jest dokładany i wciskany na zatrzaski, można go zdjąść i zalożyć do każdego wyłącznika bez względu na rocznik, jedynie taka mała osłonka która jest na tych przełącznikach nie pasuje od golfa/passata bo ma miejsce na ten wyłącznik od awaryjek i trzeba to przekładać orginał z t4.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
manetki będą pasowały zarówno z golfa jak i z passata b3 nowy zamiennik to koło35-45 zł za jedną szt
zarówno krótkie jak i te długie są identyczne w środku kwestia tylko długości przerobiłem ten temat
jak również przeróbkę z pozbyciem się awaryjnych z wyłącznika
zarówno krótkie jak i te długie są identyczne w środku kwestia tylko długości przerobiłem ten temat
jak również przeróbkę z pozbyciem się awaryjnych z wyłącznika
-
MarKris
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 13 razy
- Kontakt:
Przełącznik awaryjnych jest w tak nie komfortowym miejscu że osobiście bym go przełożył w deskę rozdzielczą w oryginalne miejsce i załozył manetki te zaokrąglone. Tylko wiąże się to z tym że trzeba też panel środkowy w desce wymienić. Pozatym manetki bez większych problemów pasują , mogą być tylko drobne róznice w kostach elektrycznych , mogą być wersje z mniejszą ilością pinów ale kostki można przełozyż że starych zawsze.