Felgi stalowe od starszego modelu (1994) do 1999
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Markub2
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: t4, 94r obecnie 99r
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Felgi stalowe od starszego modelu (1994) do 1999
Cześć koledzy, pytanie może banalne ale potrzebuje pomocy:
Mianowicie posiadam kpl. kół stalowych z oponami zimowymi (pozostawiłem po sprzedaniu poprzedniej t4 z 1994r)
które zawiozłem dzisiaj do wulkanizatora w celu wyważenia, kolega troszkę zorientowany zapytał mnie o moje nowe
cacko (1999 2.5 ACV). Więc mu odpowiadam że jest u szpeca od ogrzewnia postojowego, i jak je uruchomi to podjadę
i przełożymy koła. I tu pytanie mojego oponiarza czy jestem pewny że będą pasować?
A ja z pełnym przekonaniem że tak (na aucie oryginalne BBs 15) więc nawet nie wiedziałem że stalówka jest z otworami do nowszego jest okrągłymi a nie prostokątnymi jakie ja posiadam.
Czy jest możliwość że starsze będą pasować do 1999?
nie mam auta by sprawdzić a szkoda czasu bo jak nie podejdą to muszę nowe stalowe szybko znaleźć albo na aluminiowe
przekładać a to troszkę kucha na zimę.
Proszę o poradę
Pozdrawiam
Mariusz
Mianowicie posiadam kpl. kół stalowych z oponami zimowymi (pozostawiłem po sprzedaniu poprzedniej t4 z 1994r)
które zawiozłem dzisiaj do wulkanizatora w celu wyważenia, kolega troszkę zorientowany zapytał mnie o moje nowe
cacko (1999 2.5 ACV). Więc mu odpowiadam że jest u szpeca od ogrzewnia postojowego, i jak je uruchomi to podjadę
i przełożymy koła. I tu pytanie mojego oponiarza czy jestem pewny że będą pasować?
A ja z pełnym przekonaniem że tak (na aucie oryginalne BBs 15) więc nawet nie wiedziałem że stalówka jest z otworami do nowszego jest okrągłymi a nie prostokątnymi jakie ja posiadam.
Czy jest możliwość że starsze będą pasować do 1999?
nie mam auta by sprawdzić a szkoda czasu bo jak nie podejdą to muszę nowe stalowe szybko znaleźć albo na aluminiowe
przekładać a to troszkę kucha na zimę.
Proszę o poradę
Pozdrawiam
Mariusz
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Felgi stalowe od starszego modelu (1994) do 1999
Będą pasować , a nawet lepiej auto będzie wyglądalo poniewaz mają niższe ET przez co szerzej kola będzie mial rozstawione na osi.
Róznica jest tylko w ET , starsze mają ET44 nowsze ET55 , no i wizualnie są inne , jedne mają okrągłe/owalne otwory , drugie prostokatne.
Róznica jest tylko w ET , starsze mają ET44 nowsze ET55 , no i wizualnie są inne , jedne mają okrągłe/owalne otwory , drugie prostokatne.
-
Markub2
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Bardzo dziękuje za błyskawiczną odpowiedz, jestem naprawdę wdzięczny jedyna wątpliwość jak mi przychodzi do
głowy to wielkość tarcz i i strzemion na przedniej osi i na tylnej, ale jeżeli Et jest mniejsze i felga wychodzi bardziej za zew.
to raczej też nie powinno być problemu i nie będzie ocierać.
głowy to wielkość tarcz i i strzemion na przedniej osi i na tylnej, ale jeżeli Et jest mniejsze i felga wychodzi bardziej za zew.
to raczej też nie powinno być problemu i nie będzie ocierać.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Moze Ci powiedziec na 100 a nawet 1000% ze nic obcierac nie bedzie :).
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
U mnie felgi z ET44, czyli te starszego typu obcierały z przodu o zacisk po montażu nowych tarcz i klocków. Akurat w miejscu zacisku ta felga jest bardziej ścięta mimo mniejszego ET.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
U mnie pomimo nowych tarcz i klockow nic nie ocierało , a tez jezdziły w acv i takie fele z ET44 mialem na zimę , przejezdziły dwie zimy u mnie. U kolegi teraz te felgi jezdzą i tez nic nie ociera a tarcze i klocki tez ma praktycznie nowe ;).
-
Markub2
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czyli nie pozostało nic innego jak sprawdzić osobiście, wstrzymam się w takim razie na jakiś
czas z poszukiwaniem nowych felg i jak będę miał auto za klika dni to sprawdzę czy podejdą i dam znać.
czas z poszukiwaniem nowych felg i jak będę miał auto za klika dni to sprawdzę czy podejdą i dam znać.
-
Markub2
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Po dłuższej przerwie (zimy ciągle nie widać) nie chcąc kusić dłużej losu założyłem zimówki,
niestety kolega Probe miał racje, minimalnie felga obciera o zacisk. Tarcze i klocki może maja dwa tysiące,
może przy większym zużyciu byłoby ok. A tak mam 8 kół stalowych starszego typu do sprzedania od poprzedniej t4 z 1994r.
Chętnie zamienię na 16" aluminiowe z dopłatą. Obecnie opony mam założone na 15"aluminiowych oryginalnych zakupionych
razem z autem.
Pozdrawiam
Mariusz
niestety kolega Probe miał racje, minimalnie felga obciera o zacisk. Tarcze i klocki może maja dwa tysiące,
może przy większym zużyciu byłoby ok. A tak mam 8 kół stalowych starszego typu do sprzedania od poprzedniej t4 z 1994r.
Chętnie zamienię na 16" aluminiowe z dopłatą. Obecnie opony mam założone na 15"aluminiowych oryginalnych zakupionych
razem z autem.
Pozdrawiam
Mariusz
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Dziwna sprawa u mnie tarcze nowe i klocki i nic nie ociera
-
Magik
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
a oryginalnie t4 z 1996r multivan po tzw lifcie powinien na jakich jeździć stalowkach aby nie było problemów , dodam ,że hamulce nie modyfikowane w oryginale , bede zmieniał wkrótce tarcze i klocki ale pozostaje przy dedykowanych